A leveshez
- 60 dkg marhalábszár
- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 30 dkg burgonya
- 30 dkg vöröshagyma
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 kávéskanál köménymag
- 2 db babérlevél
- 1 közepes hegyes erős paprika
- 1 közepes paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek sertészsír
- 0.5 csokor petrezselyem
- 5 db zellerlevél
- só, bors
- 2 l víz
- 1 db tojás
- 2 púpozott ek finomliszt (amennyit felvesz)
- 1 kávéskanál só
Elkészítés
A húst felkockázzuk. Felhevítjük a zsírt, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fűszerpaprikával összekeverjük.
Hozzáadjuk a marhahúst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a kis kockára vágott paradicsomot, a kicsumázott egész paprikát, babérlevelet felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje 90 percet főzzük.
Ezután kerülnek bele a zöldségek: a karikára vágott sárga- és fehérrépa, burgonya, az aprított petrezselyem és zellerzöld, felöntjük 2 l -2.5 l vízzel.
Letakarva további 50 percet főzzük. Elkészítjük a csipetkét, a tojásból, lisztből és sóból kemény tésztát gyúrunk és belecsipkedjük a levesbe. Beletesszük a csipetkét, és 10 perc alatt készre főzzük.
Letakarva további 50 percet főzzük. Elkészítjük a csipetkét, a tojásból, lisztből és sóból kemény tésztát gyúrunk és belecsipkedjük a levesbe. Beletesszük a csipetkét, és 10 perc alatt készre főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése