2016. március 17., csütörtök

Gulyásleves



Hozzávalók:

A leveshez

  • 60 dkg marhalábszár
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes fehérrépa
  • 30 dkg burgonya
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 2 db babérlevél
  • 1 közepes hegyes erős paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 3 ek sertészsír 
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 5 db zellerlevél
  • só, bors
  • 2 l víz
A csipetkéhez
  • 1 db tojás
  • 2 púpozott ek finomliszt (amennyit felvesz)
  • 1 kávéskanál só

Elkészítés
A húst felkockázzuk. Felhevítjük a zsírt, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fűszerpaprikával összekeverjük.
Hozzáadjuk a marhahúst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a kis kockára vágott paradicsomot, a kicsumázott egész paprikát, babérlevelet felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje 90 percet főzzük. 

Ezután kerülnek bele a zöldségek: a karikára vágott sárga- és fehérrépa, burgonya, az aprított petrezselyem és zellerzöld, felöntjük 2 l -2.5 l vízzel.
Letakarva további 50 percet főzzük. Elkészítjük a csipetkét, a tojásból, lisztből és sóból kemény tésztát gyúrunk és belecsipkedjük a levesbe. Beletesszük a csipetkét, és 10 perc alatt készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Comments system

Disqus Shortname